Kampreferat

Skrevet af Lasse Lund

Kamp: Katrinebjergs AF – NB 93

Tid: 13-10-2018 14:00

Sted: Skovvangsskolen

 

Opstilling til højre

Bænk: Dennis C & Steffen Stello


Top mod bund. Sådan var realiteterne, inden Nordbyens Helte i serie 5 en lun lørdag i oktober begav sig i kamp mod puljens absolutte førerhold fra Katrinebjergs AF, Systemet. Også endda på fremmede græs.

Holdenes omvendte opgør fortjener ingen genopfriskning. Mere er der vel ikke at sige om det. Men jeg må indrømme, at jeg kunne mærke en revanchelyst hos vores Drenge. En lyst til at revanchere sig selv i virkeligheden. Var det måske drivkraften? Jeg kunne i hvert fald mærke en enorm sult fra Vores Helte. Sjældent set før må jeg sige. Nye tider. Dejligt at se.

Mine bange anelser om endnu sviende nederlag blev dog manet til jorden, da jeg på kampdagen, nærmere præcist klokken 10 ude foran Bager Fru Nielsen på Trøjborg, møder en opmuntrende Lange.

”Jeg tror fandeme, at Drengene er der i dag, Lund,” sagde Lange til mig. Under armen et kridhvidt stykke franskbrød.

Vi blev enige om, at det blev en kanon kamp. Vejret var med os. Lidt løvfald til drengene og med en formodning om, at Tim havde taget en kold ramme tysker-pilsnere med. Så kunne det ikke gå helt galt.

Vi var alle af den overbevisning, at det var i dag, at NBs Tyveknægte skulle stjæle et point fra Systemet. Et held at vor kære politimand-Laigaard ikke var med, for så var Træner Jan ’25-hurtige’ Kehlets kupforsøg aldrig lykkedes.

Første Halvleg
Vi starter stærkt ud på kuglen. Banen var spilbar. Lad os sige det sådan. Modsat vores plæne på Katrinebjerg, så fremstår denne som var det dugen på pool-bordet nede i Klubben. Duddi og Langes hjertebarn.

Mellem stængerne til dagens kamp var det meget overraskende Nikolaj ’Coke/Buch’ Bach, som var blevet valgt. Måske i mangel af bedre? Eller skulle det gå hen og blive en taktisk genistreg af træner Jan ’25-hurtige’ Kehlet?

Overraskende nok blev det sidstnævnte. ’Coke’ umærkede sig allerede fra start med et vanvittigt sikkert spil med fødder. Som i samspil med særligt Marius og Staal på hver deres Sofa skabte en dejlig ro over drengene. For ikke at tale om Storm og Tim, de gæve.

Efter 21 minutter skete det, som vi alle sammen havde håbet på. Nemlig at NBs Helte bragte sig i front. Og her var det den evigt løbende og pressende Martin Frederiksmose, der som en høg kastede sig over en ripost efter, at vores venstre kant Khaled havde tordnet klatten afsted mod mål. Konge afslutning, sløj keeper og en snu målscorer i Martin Frederiksmose. NB 1.  Systemet 0.

28 minutter spillet. En lang bold fra kaptajn Storm. Modstandernes keeper og forsvar går fejl af hinanden, som resulterer i et indirekte frispark.

Opstilling. En klassisk disciplin. Det indirekte frispark. Og hvem andre end MP Den Store til at afgøre lortet, altså.

Esben går til kuglen. Triller den, fuldstændig overlagt, en smule for langt, så MP Den Store må se sig ’nødsaget’ til at bruge sit farligste af mange våben. Nemlig venstre yderside.

KLASK. 2-0 til Drengene. ”Byens bedste yderside,” som Kongen selv kalder den. Jeg bukker mig i støvet.

Scoringen fik selv førsteholdstræner Koban ’Cutback’ Vettivel, som sammen med sine Hadsund-boiizzz selvfølgelig var mødt op, til mildest talt at tænde af i eufori. Dejligt at se lidt følelser. Ild i håret! Sådan!

Monza med den brækket tud var her også. Fed energi på!

Den sidste halvdel af første halvleg bølger frem og tilbage. Stadig med fin kontrol og god energi fra vores to centrale kriger i Adib og Esben. Fin musik på og dejlig teknik.

Med 37 minutter spillet reducerer Systemet til 2-1. Tvivlsomt målmandsspil? Jeg aner det ikke. Men der blev ikke sagt meget ude på sidelinjen. Stilheden sagde måske det meste.

Sååå der’ Pølse

Gode pilsnere. Duddi med lidt jokes, Lange som griner af pligt og planer om frikadeller inden aftenens landskamp mod Irland.

Anden halvleg

Vi er under pres. Gevaldigt. Og vibrationerne begynder at gå højere og højere. Alligevel tilspiller vi også en fin mulighed forårsaget af en genialtet af Marius på Venstre Sofa.

”Sig til Tim at jeg er fri,” hvisker han til undertegnet, Duddi og Lange.

Tim fanger den lynhurtigt, sender bolden med en ståwire over til Marius, som tager den ned og banker den et par meter over.

”Tænk hvis jeg havde klappet den i hjørnet,” smågriner Marius Den Modige. Et overskud ingen havde set komme.

20 minutter inde i anden halvleg sker der noget absolut vanvittigt. Dommeren fløjter til VANDPAUSE! Midt i oktober. Smag lige på den. Indian-summer eller ej. Det er vanvittigt. Særligt Jacob Staal var tilfreds. Alledere da der var spillet 30 minutter af første halvleg, havde Staal Den Nybagte proklameret over for dommeren, at han synes, at en vandpause havde været på sin plads.

Selv om vandpausen bekom træner Jan ’25-hurtige’ Kehlet godt, så måtte NBs Drenge alligevel se et udlignende mål hoppe ind i kassen. Et par hurtige afleveringer, fri afslutning og så lå bolden i rusen. SAAATANS. 2-2.

Vi viser dog god energi. Særligt MP Den Store er dejlig stødig og fortæller en ting eller to til én af Systemets forfærdelige.

Jan ’25-hurtige’ Kehlet tager konsekvensen og skifter målscoreren ud. Der skal ro på nu. En legendarisk trænerbeslutning. Ingen turde tænke på hvad det kunne have endt med.

”Det var måske lidt for meget,” siger MP og påtager sig sin skyld. Lange nikker.

Stello ryger ind på top og har ild i røven i det pres, ligesom Dennis kommer ind og viser god disciplin på venstrekant. Dejlig pålidelig.

De sidste 10 minutter bliver uden den store dramatik. Og vi lukker koldblodigt af.  Får krydset og så hjem i seng.

En meget opløftende indsats af vor hårdprøvede serie 5-hold, som fik vist en positiv attitude og en sult efter sejr. Vi elsker jer.

Kampens spiller: MP Den Store.

NB 93 opstilling mod KAF på udebane